Search
  • Anna Beck

Livet, träning och planering

Updated: Jul 10, 2019

Under våren har jag varit tjänstledig och bara arbetat en dag i veckan i Sunne kommun där jag har min tjänst. Utöver det har jag tränat och arbetat för att få ihop sponsorer


Nu under sommaren går jag in lite mer och täcker upp för semesterfirarna under några veckor.

Sedan är planen att fortsätta som under våren.

Siktet är ju att bli uttagen till Tokyo 2020 och Paralympics.

Träningsplanen fram till augusti nästa år är lagd sedan en tid tillbaka. Jag anlitar Marcus Streijffert på Guided Heroes för min träning och har gjort i ett och ett halvt år. Att ha någon som planerar, följer upp och utvärderar är extremt viktigt. Det är också viktigt att man litar på denna personen, det är hedersamt att bli utvald som tränare. För mig betyder det iaf att jag litar på Marcus kompetens och träningsfilosofi så mycket att han får hålla i det som ska ta mig till mitt mål.

Marcus har mer än en gång plockat ihop mig när det känts bedrövligt och omöjligt. Han har också varit med både på plats och på distans när jag lyckats nå toppen på tävlingar.

Under våren har jag varit i extra stort behov av pepp och utvärdering. Känslan har inte varit densamma som förra säsongen och jag vill så mycket. Vill så mycket mer än jag kan prestera.

Jämför mig tyvärr ofta med personer utan begränsningar.Ibland kan det vara frustrerande, man tränar enligt plan under en hel vinter. När utesäsongen börjar vill man ju ha tagit nya steg. En högre lägstanivå. Så jämför man sig med någon som inte följt planen lika slaviskt (exempelvis sin käre make). Och man blir avställd... Något som inte skett lika lätt tidigare. Förstå mig rätt, jag är så glad för att han blir bättre. Men jag vill ju vara med jag också.

Jag vet att det är så här det är, att min sjukdom begränsar min utveckling. Oavsett är det frustrerande. Tur att man är utrustad med motivation, envishet och vilja att fortsätta.

För det vill jag. Allt som får min cykel att gå fortare vill jag jobba för.

Under vintern/våren har jag också haft mer smärtor, främst i höger fot. Det molvärker i både händer och fötter hela dagarna och känner mig ofta muskelsvag. Men när jag går och lägger mig och slappnar av blir det värre. Myrkrypningar och en brännande smärta är vardagliga tillstånd. Men sånt är livet, bara att gilla läget. Under flera år har jag använt skenor som gör så att jag inte kan trampa snett eller snubbla. De har jag haft när jag gått i skogen eller längre promenader. I början av våren fick jag nya skenor eller Toe-OFF som de heter. Jag har börjat använda mig av dem mycket mer, mest på höger ben.


Hur som helst, sommaren kommer främst att läggas på träning på hemmaplan och tävlingar i Sverige. I augusti är det SM i tempo. Ska försöka försvara min mästartröja!!Höstens höjdpunkter är VM(paracykel), 14-17 september som går i Emmen, Holland.

Sedan bär det av till Yorkshire, England 21-24/9 där står tempolopp på schemat.


Det bästa med cykling är ändå att känna livet i sig. Känna sitt bultande hjärta. Känna lungorna som hyperventilerar. Vinna över rösten som säger sluta. Känna mjölksyran i låren. Orka mer än man tror. Uppnå sina mål. Att VINNA. Eller bara rulla i timmar. Tjöta om allt och ingenting. Känna lukten av blommor. Se årstidernas skiftningar. Se djuren beta i sommargräset. Vinka till bilar som håller avstånd och är rädda om oss.


Livet är allt bra gött ändå...


207 views0 comments

Recent Posts

See All